نام : توصيههایی برای نگهداری ماهی در فریزر
بعد از کندن پولکهای ماهی ، محتویات شکم آن را خالی و سر و باله های آن را زده و ماهی را خوب شستشو دهید و به یاد داشته باشید که هرچه ماهی را بهتر تمیز کنید پس از خارج کردن از حالت انجماد طعم بهتری خواهد داشت .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، شما ممکن است نتوانید یک ماهی بزرگ را در یک وعده مصرف کنید پس بهتر است که ماهی های کوچک را بدون قطعه قطعه کردن فریز کرد ولی انواع بزرگتر را به قطعات کوچک تقسیم کرده و یا فیله آن را متناسب با مصرف یک وعده خانواده منجمد نمایید .
مدت زمان نگهداری ماهی در فریزر منازل بسیار کمتر از ماهی منجمد شده در سردخانه است چرا که شرایطی از قبیل تونل انجماد با برودت منفی 36 درجه سانتی گراد برای انجماد و سالن های نگهداری با برودت منفی 18 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی مناسب ، در منازل مهیا نمی باشد. از طرفی بنا به ضرورت و نیاز روزانه در فریزر باز و بسته می شود و هر چند مدت نیاز به دیفراس نمودن فریزرها می باشد که از عمر ماندگاری گوشت و محتویات داخل آن می کاهد. لذا توصیه می شود علیرغم رعایت شرایط بهداشتی بیش از 3 ماه ماهی ها را برای مصرف در فریزر نگهداری ننمایید.
– دماي فريزر براي نگهداري طولانيمدت ماهي بايد منهاي 18 درجه سانتيگراد باشد. هرگونه تغيير در دماي فريزر سبب خراب شدن مواد غذايي خصوصا ماهيها ميشود.
– از انباشت بستههاي ماهي در يك طبقه فريزر جلوگيري كنيد؛ چرا كه از يك سو جابهجايي هواي سرد در ميان بستهها امكانپذير نخواهد بود و يخزدن بخوبي صورت نميگيرد و از سوي ديگر موجب افزايش ناگهاني دماي فريزر و كاهش كيفيت مواد غذايي ميشود.
– بهتر است ماهی قبل از پایان ماه سوم مصرف شود و نگذارید ماهی بیش از 4 ماه در فریزر بماند زیرا ارزش غذایی آن کاهش می یابد .
– معمولا ماهيهاي منجمد با اندازه بزرگ در يك وعده مصرف نميشوند. بنابراين هنگام خريد از فروشنده بخواهيد كه آنها را در مقابل شما تكه كند تا در هنگام مصرف مجبور به انجمادزدايي تمامي ماهي نشويد.
– وقتي يخ ماهي را باز ميكنيد بايد آن را حداكثر در مدت 24 ساعت به مصرف برسانيد.
چگونه ماهی را از حالت انجماد خارج کنیم ؟
برای اینكه به مواد غذایی فریزری آسیب نرسد و ارزش غذایی آنها از بین نرود، باید بعد از خارجکردن از فریزر به صورت صحیح یخ این مواد غذایی را آب کرد و بعد آنها را مصرف کرد.
سه روش برای این کار وجود دارد، یخزدایی در یخچال، یخزدایی در آب سرد و یخزدایی با مایکروویو.
– در شیوه یخزدایی در یخچال، 24 ساعت قبل، باید بسته ی گوشت را از فریزر به یخچال منتقل کرد. بسته را نباید باز کرد یا روی آن نمک پاشید تا زودتر یخ آن باز بشود. این کارها به شدت به ماده غذایی آسیب می رساند.
– در یخزدایی با آب سرد باید بسته غذایی بدون آنكه از کیسه خارج شود، داخل آب سرد قرار بگیرد. آب باید هر نیم ساعت یک بار عوض شود تا بسته غذایی ما تا موقع بازشدن یخ آن در آب سرد باشد. در غیر این صورت عوامل بیماریزای احتمالی موجود در ماده غذایی شروع به فعالیت كرده و ماده غذایی را آلوده می کنند.
– برای یخزدایی با مایکروویو هم باید براساس دستور آن عمل کنید. فقط لازم است دما را به دقت تنظیم کنید تا ماده غذایی به جای یخ زدایی، نیم پز نشود. درضمن باید موادی را كه توسط مایكروویو یخزدایی شده سریع مصرف كنید.
– از نمکزدن، باز کردن بستههای غذایی برای سریع ترکردن یخزدایی آنها، گرفتن آنها زیر آب جوش، باز کردن بسته و قرار دادن آنها در محیط اتاق یا داخل آب گرم و به طور کلی هر حرکتی که باعث تغییر ناگهانی دمای بسته می شود، جداً خودداری کنید.
– ماهيهاي منجمدي كه توسط عرضهكنندگان متخلف انجمادزدايي و به صورت تازه عرضه ميشوند، بسيار مستعد فساد بوده و معمولا داراي بافتي نرم و شل و حاوي خونابه هستند؛ بنابراين حتما ماهيهاي جنوب را به صورت منجمد و از مراكز معتبر شيلات خريداري كنيد و سعي كنيد ماهي (چه تازه و چه منجمد) را به صورت بستهبندي شده تهيه كنيد.
ماهيهاي بستهبندي شده مجوز و تاريخ مصرف دارند و به دليل آن كه تحت نظارت مستمر ماموران بهداشت هستند خيال شما را از بابت ماندگي، فساد يا چند بار انجماد بودن راحت ميكنند.
در صورتی که ماهی منجمد خریداری می کنید باید بستهبندی شده و روی بستهبندی تمامی مشخصات ضروری درج شده باشد. که این موارد شامل مشخصات زیر است :
1- کد بهداشتی دامپزشکی
2- تاریخ صید
3- تاریخ انقضا
4- شرکت تولیدکننده
مشخصات بالا لازم است که روی بستهبندی ذکر شده باشند.
هر چه مشخصات شناسایی محصول بیشتر باشد، بهتر است و مصرف آن بیش از ماهیهای دیگر توصیه میشود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، شما ممکن است نتوانید یک ماهی بزرگ را در یک وعده مصرف کنید پس بهتر است که ماهی های کوچک را بدون قطعه قطعه کردن فریز کرد ولی انواع بزرگتر را به قطعات کوچک تقسیم کرده و یا فیله آن را متناسب با مصرف یک وعده خانواده منجمد نمایید .
مدت زمان نگهداری ماهی در فریزر منازل بسیار کمتر از ماهی منجمد شده در سردخانه است چرا که شرایطی از قبیل تونل انجماد با برودت منفی 36 درجه سانتی گراد برای انجماد و سالن های نگهداری با برودت منفی 18 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی مناسب ، در منازل مهیا نمی باشد. از طرفی بنا به ضرورت و نیاز روزانه در فریزر باز و بسته می شود و هر چند مدت نیاز به دیفراس نمودن فریزرها می باشد که از عمر ماندگاری گوشت و محتویات داخل آن می کاهد. لذا توصیه می شود علیرغم رعایت شرایط بهداشتی بیش از 3 ماه ماهی ها را برای مصرف در فریزر نگهداری ننمایید.
– دماي فريزر براي نگهداري طولانيمدت ماهي بايد منهاي 18 درجه سانتيگراد باشد. هرگونه تغيير در دماي فريزر سبب خراب شدن مواد غذايي خصوصا ماهيها ميشود.
– از انباشت بستههاي ماهي در يك طبقه فريزر جلوگيري كنيد؛ چرا كه از يك سو جابهجايي هواي سرد در ميان بستهها امكانپذير نخواهد بود و يخزدن بخوبي صورت نميگيرد و از سوي ديگر موجب افزايش ناگهاني دماي فريزر و كاهش كيفيت مواد غذايي ميشود.
– بهتر است ماهی قبل از پایان ماه سوم مصرف شود و نگذارید ماهی بیش از 4 ماه در فریزر بماند زیرا ارزش غذایی آن کاهش می یابد .
– معمولا ماهيهاي منجمد با اندازه بزرگ در يك وعده مصرف نميشوند. بنابراين هنگام خريد از فروشنده بخواهيد كه آنها را در مقابل شما تكه كند تا در هنگام مصرف مجبور به انجمادزدايي تمامي ماهي نشويد.
– وقتي يخ ماهي را باز ميكنيد بايد آن را حداكثر در مدت 24 ساعت به مصرف برسانيد.
چگونه ماهی را از حالت انجماد خارج کنیم ؟
برای اینكه به مواد غذایی فریزری آسیب نرسد و ارزش غذایی آنها از بین نرود، باید بعد از خارجکردن از فریزر به صورت صحیح یخ این مواد غذایی را آب کرد و بعد آنها را مصرف کرد.
سه روش برای این کار وجود دارد، یخزدایی در یخچال، یخزدایی در آب سرد و یخزدایی با مایکروویو.
– در شیوه یخزدایی در یخچال، 24 ساعت قبل، باید بسته ی گوشت را از فریزر به یخچال منتقل کرد. بسته را نباید باز کرد یا روی آن نمک پاشید تا زودتر یخ آن باز بشود. این کارها به شدت به ماده غذایی آسیب می رساند.
– در یخزدایی با آب سرد باید بسته غذایی بدون آنكه از کیسه خارج شود، داخل آب سرد قرار بگیرد. آب باید هر نیم ساعت یک بار عوض شود تا بسته غذایی ما تا موقع بازشدن یخ آن در آب سرد باشد. در غیر این صورت عوامل بیماریزای احتمالی موجود در ماده غذایی شروع به فعالیت كرده و ماده غذایی را آلوده می کنند.
– برای یخزدایی با مایکروویو هم باید براساس دستور آن عمل کنید. فقط لازم است دما را به دقت تنظیم کنید تا ماده غذایی به جای یخ زدایی، نیم پز نشود. درضمن باید موادی را كه توسط مایكروویو یخزدایی شده سریع مصرف كنید.
– از نمکزدن، باز کردن بستههای غذایی برای سریع ترکردن یخزدایی آنها، گرفتن آنها زیر آب جوش، باز کردن بسته و قرار دادن آنها در محیط اتاق یا داخل آب گرم و به طور کلی هر حرکتی که باعث تغییر ناگهانی دمای بسته می شود، جداً خودداری کنید.
– ماهيهاي منجمدي كه توسط عرضهكنندگان متخلف انجمادزدايي و به صورت تازه عرضه ميشوند، بسيار مستعد فساد بوده و معمولا داراي بافتي نرم و شل و حاوي خونابه هستند؛ بنابراين حتما ماهيهاي جنوب را به صورت منجمد و از مراكز معتبر شيلات خريداري كنيد و سعي كنيد ماهي (چه تازه و چه منجمد) را به صورت بستهبندي شده تهيه كنيد.
ماهيهاي بستهبندي شده مجوز و تاريخ مصرف دارند و به دليل آن كه تحت نظارت مستمر ماموران بهداشت هستند خيال شما را از بابت ماندگي، فساد يا چند بار انجماد بودن راحت ميكنند.
در صورتی که ماهی منجمد خریداری می کنید باید بستهبندی شده و روی بستهبندی تمامی مشخصات ضروری درج شده باشد. که این موارد شامل مشخصات زیر است :
1- کد بهداشتی دامپزشکی
2- تاریخ صید
3- تاریخ انقضا
4- شرکت تولیدکننده
مشخصات بالا لازم است که روی بستهبندی ذکر شده باشند.
هر چه مشخصات شناسایی محصول بیشتر باشد، بهتر است و مصرف آن بیش از ماهیهای دیگر توصیه میشود.